dimecres, 9 de desembre del 2015

TENIM UNA CARGOLERA A CLASSE!


Aquesta tardor hem decidit tenir un animal propi d’aquesta estació i observar-lo.
Sabeu quin és? Doncs el CARGOL! 


Primer de tot vam fer una conversa per veure què sabíem dels cargols i què necessitàvem per poder cuidar-los i observar-los a classe.

Una vegada ja ho teníem clar, les mestres van comprar terra i una caseta per tenir els cargols. Però… d’on trauríem els cargols? Un dia mentre feiem rotllana algú va picar a la porta i… Hi havia un grapat de cargols amb moltes ganes d’entrar a classe.



Vam posar terra a la nostra cargolera i tots els cargols dins. 






Un dia que vam anar d’excursió vam agafar branques perquè es puguessin enfilar. 

Cada dia els hem anat posant menjar per comprobar què mengen i què no. Aquest menjar l’han portat els Cavallets de mar, els Taurons i els Dofins. Els agrada molt l’enciam i el tomàquet i sabeu què hem observat? Els dies que han menjat enciam han fet caca verda i els dies que han menjar tòmaquet han fet caca vermella! Mireu, mireu!







També han posat ous! Són com perletes petites molt blanques i d’aquí han sortit cargolets petits. Ara tenim la cargolera ben plena de cargolets!






Ah! I ens ho hem passat pipa fent una cursa de cargols. Hem escollit un cargol gran i un petit per veure qui guanyaria. Abans de començar la cursa però, hem fet l’hipotesi seguint aquesta fitxa per després verificar-la una vegada feta la cursa. La majoria ens pensàvem que guanyaria el cargol gran però no ha estat així. Deu ser que li pesa més la seva caseta. 







Ah! I molt important! No es desplaçaven rectes! No, no! Giraven! Mireu aquesta foto!




Aquí teniu una selecció de fotos dels nostres nens de P4 cuidant els seus cargols!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...